ceteor

PD Igman - Isporuka materijala za prevenciju i reagovanje u hitnim slučajevima

Kako bi u svojim proizvodnim pogonima unaprijedili zaštitu na radu i zaštitu okoliša, firma PD Igman je izvršila narudžbu seta sredstava namijenjenih za tu svrhu. CETEOR je u decembru 2017. godine za potrebe kompanije PD Igman isporučio set proizvoda renomiranog proizvođača DENIOS za preventivno djelovanje, tj. djelovanje u incidentnim slučajevima.

Opširnije...

Poziv na seminare iz oblasti kvaliteta zraka i emisija u zrak

Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće na seminarima:

„Menadžment kvaliteta zraka“

 

 Sarajevo, 23-24. januar/siječanj, 2018. god.,

Hotel „BRISTOL“

„Mjerenje emisija u zrak“

 

Sarajevo, 24-25. januar/siječanj, 2018. god.,

 Hotel „BRISTOL“ 

Opširnije...

Program usavršavanja za lica koja provode energetske preglede i energetsko certificiranje objekata

Prema PravilnikuFederalnog ministarstva prostornog uređenja,Pravilnik o uslovima za lica koja vrše energetsko certificiranje objekata ("Službene novine FBiH", br. 28/10), godišnji Program obveznog  usavršavanja znanja iz energetskog certificiranja i obavljanja energetskih pregleda objekata obavezno pohađaju osobe koje su zaposlene u ovlaštenim pravnim licima koje provode energetske preglede i koje u svojstvu imenovane osobe u ovlaštenom pravnom licu potpisuju izvještaje o energetskim pregledima i energetske certifikate. Pored toga, Program usavršavanja pohađaju i sva fizička lica koja su završila Modul 1 (ovlaštena za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje stambenih i nestambenih objekata sa jednostavnim tehničkim sistemom) i Modul 2 (ovlaštena za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje stambenih i nestambenih objekata sa složenim tehničkim sistemom), kao i ostala lica koja su zainteresirana za sticanje znanja i vještina iz oblasti energetskog certificiranja i energetskih pregleda objekata.

Opširnije...

Održan seminar ''Mjerenje buke u okolišu''

U periodu 09-10.11.2017. godine u hotelu Hollywood u Sarajevu održana je stručna edukacija na temu ''Mjerenje buke u okolišu''. Učesnici stručne edukacije upoznati su sa osnovnim principima i tehnikama mjerenja buke, primjerima iz prakse, obavezama BiH na putu ka pristupanju Evropskoj Uniji u pogledu zaštite od buke, važećem zakonodavstvu u BiH, mjernim metodama za mjerenje buke u okolišu, mjernim uređajima, zahtjevima standarda BAS EN ISO 17025:2006 te rješenjima kod implementacije za laboratorije koje vrše mjerenja buke.

Slike sa seminara možete pogledati OVDJE.

Uspješno isporučen program finansiranja projekata smanjenja potrošnje energije i korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) kao mjere energijske efikasnosti (EE) u javnom i privatnom sektoru kroz Revolving Fond u deset (10) gradova BiH

 

Od 2013. godine projekat „Zeleni ekonomski razvoj“ daje značajan doprinos u institucionalizaciji aktivnosti upravljanja energijom unutar zgrada javnog sektora u Bosni i Hercegovini, promociji energijske efikasnosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH i Republike Srpske su kroz tehničku asistenciju UNDP-a radili na uspostavi Revolving fonda za finansiranje projekata potrošnje energije i korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) kao mjere energijske efikasnosti (EE).

Opširnije...

Kontaktirajte nas

Topal Osman Paše 32B,
(preko puta stadiona Grbavica)
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: 00387 33 563 580
Fax: 00387 33 205 725

E-mail: info@ceteor.ba

Testimonials