ceteor

Poziv za: Program finansiranja projekata smanjenja potrošnje energije i korištenja obnovljivih izvora energije kao mjere energijske efikasnosti u javnom i privatnom sektoru kroz R e v o l v i n g F o n d

Fond za zaštitu okoliša FBiH i RS je kroz tehničku asistenciju UNDP-a i projekta ''Zeleni ekonomski razvoj'', koji finansira Vlada Švedske, radio na uspostavi Revolving fonda za finansiranje projekata potrošnje energije i korištenja obnovljivih izvora energije kao mjere energijske efikasnosti. Uspostavom navedenog finansijskog mehanizma specijaliziranog za finansiranje jasno definiranih vrsta projekata, stvara se mogućnost značajnog promicanja energijske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u javnom i privatnom sektoru. U svrhu jačanja kapaciteta, uz profesionalno osposobljavanje i usavršavanje svih zainteresiranih korisnika i aplikanata sredstava putem Javnih poziva iz Revolving fonda, imamo čast najaviti realizaciju jednodnevnog programa stručne edukacije namijene Općinama/Kantonima, predstavnicima javnih objekata, komunalnih preduzeća, te malih i srednjih preduzeća.

Opširnije...

Prvi događaj u Bosni i Hercegovini koji će biti praćen najpopularnijom event aplikacijom Whova - VI Savjetovanje o energetici u BiH

Zadovoljstvo nam je obavijestiti sve učesnike ovogodišnjeg VI Savjetovanja o energetici u BiH da ćemo po prvi put u Bosni i Hercegovini koristiti WHOVA event aplikaciju. Na ovaj način želimo omogućiti interakciju između svih učesnika na najvišem nivou što će predstavljati značajnu korist za sve učesnike i značajno doprinijeti kvaliteti događaja.

Opširnije...

CETEOR isporučio set opreme renomiranog proizvođača opreme za zaštitu okoliša i zaštitu na radu za GEOMET d.o.o.

CETEOR Sarajevo, putem svoje poslovne jedinice EKO CET, zastupna i distribuira renomirane inostrane brendova i njihove proizvode iz oblasti zaštite na radu i okoliša, energijske efikasnosti i laboratorijske opreme na tržištu Bosne i Hercegovine. Nepropisno korištenje i skladištenje opasnih materija može dovesti u pitanje u prvom planu sigurnost radnika i okoline, a onda i materijalnih dobara, jer nepravilno rukovanje opasnim materijama može dovesti do požara, eksplozija, zagađivanja i sl. U cilju sprječavanja incidentnih situacija potrebno je preventivno i na vrijeme djelovati, te biti spreman za takve situacije na način da se osigura efikasna zaštita okoliša i radnika za čiju sigurnost  je odgovoran poslodavac.

Opširnije...

VI Council on Energy in BiH with international participation Energy efficiency and renewable energy in praxis, the energy turn path (Energiewende)

After successful organisation of previous five Councils with more than 500 participants and almost 200 published papers, bearing in mind that Laws on energy efficiency in FBiH and RS were adopted, more than ever, there is a need to exchange expert opinions in the field of energy efficiency (EE) and renewable energy sources (RES). In the atmosphere of positive changes in BiH in the field of sustainable development, we are honoured and pleasured to announce the VI Council in the period 28-29 of September 2017 in Neum.

Opširnije...

Izvještaj sa seminara „Upravljanje opasnim otpadom i opasnim materijama“

Centar za ekonomski, tehnološki i okolinski razvoj - CETEOR d.o.o. Sarajevo. je u Neumu u periodu 25-26. 05.2017. godine, održao seminar na temu „Upravljanje opasnim otpadom i opasnim materijama“. Na seminaru je bilo prisutno 20 učesnika iz Bosne i Hercegovine.

Opširnije...

Kontaktirajte nas

Topal Osman Paše 32B,
(preko puta stadiona Grbavica)
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: 00387 33 563 580
Fax: 00387 33 205 725

E-mail: info@ceteor.ba

Testimonials