ceteor

Prvi poziv za VII Savjetovanje o energetici 7E

CETEOR Sarajevo najavljuje tradicionalni dvodnevni događaj koji se organizuje od 2007.godine i koji je prvi u BiH ponudio platformu za diskusiju o energijskoj efikasnosti (EE) i obnovljivim izvorima energije (OIE).

VII Savjetovanje o energetici u BiH sa sloganom 7E će se održati od 26 i 27. septembra 2019. godine u Sarajevo, u hotelu Swissotel.

Cilj ovogodišnjeg Savjetovanja je podstaći diskusiju o temama vezanim za otvorena pitanja sa kojima se BiH suočava u kontekstu energijske tranzicije i zaštite okoliša, te reforme i budućnosti EU energijske i klimatske politike. Također će se dati kritički osvrt na strateške dokumente, uz poticanje zajedničkog angažmana i holističkog rješavanja barijera na svim nivoima vlasti.

CETEOR kroz dugoročnu praksu i rad uvijek je uključivao ključne domaće i međunarodne institucije u organizaciju Savjetovanja. Na taj način uspijevala se postići sinergija između potreba tržišta i podrške ovih organizacija čime su ostvarivane višestruke koristi za sve učesnike događaja.

Na ovogodišnjem VII Savjetovanju očekujemo relevantne aktere iz oblasti energijske efikasnosti i obnovljivih izvora energije kao što su:

  • predstavnici resornih ministarstava/institucija;
  • proizvođači opreme i građevinskih materijala;
  • predstavnici međunarodnih i domaćih organizacija;
  • stručnjaci i menadžeri iz energetskih organizacija, industrije, zgradarstva i transporta, naučnih i finansijskih institucija;
  • predstavnici lokalnih zajednica;
  • investitori u projekte EE i OIE;
  • predstavnici nevladinih organizacija i medija.

Slijedom uspjeha dosadašnjih šest Savjetovanja kojima je prisustvovalo preko 600 učesnika domaćih i međunarodnih institucija, predstavnika akademskih i stručnih zajednica i nevladinog sektora koji se bave politikom efikasnog korištenja resursa i energijske efikasnosti, povećanjem učešća obnovljivih izvora energije i smanjenjem emisija stakleničkih gasova; te blizu 250 objavljenih stručnih radovaukazalo je da je potreba za razmjenom stručnih iskustava iz aktuelne oblasti i dalje u eksponencijalnom porastu i da je nastavak tradicije organizovanja Savjetovanja u Neumu, događaj koji se željno očekuje. 

 

Za više informacija KLIKNITE OVDJE.

 

Kontakt informacije:

Tel: +387 33 563 588

Fax: +387 33 205 725

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

www.ceteor.ba

www.facebook.com/ceteor.sarajevo

Poziv za dostavljanje rješenja (PoWER Projekat)

U okviru projekta PoWER (Ports as driving Wheels of Entrepreneurial Realm) “Luke kao pokretački mehanizmi preduzetništva, PoWER”, u kojem učestvuje i CETEOR, je  u toku poziv za dostavljanje rešenja koji će biti otvoren do 15. februara 2019. godine. Ovim pozivom PoWER ima za cilj da uključi preduzeća, mala i srednja preduzeća, profesionalce i istraživače širom Jadransko-jonskog područja u pronalaženje novih rješenja i patenata (proizvoda, usluga, poslovnih modela i tehnologija) koji se bave energerski orijentisanim potrebama identifikovanim ovim projektom. Predložena rješenja će biti podvrgnuta evaluaciji u dva koraka, nacionalnom i transnacionalnom. Pobjedničko rješenje konkursa biće uključeno u bazu podataka projektne platforme, a pobjednici će imati prilike da učestvuju u događajima umrežavanja u okviru projekta PoWER, gdje će imati priliku da povećaju svoju vidljivost na evropskom nivou i pronađu konkretne poslovne prilike.

Detaljnije informacije o Pozivu za dostavljanje rešenja, Priručnik za poziv i Listu identifikovanih potreba, možete pronaći na platformi projekta: http://www.powerports.eu/call-for-solutions

Call for Solution (PoWER Project) - deadline extended

Within the project PoWER (Ports as driving Wheels of Entrepreneurial Realm) call for solutions has been launched and it will be open until 04 March 2019. By means of the call PoWER aims at involving companies, SMEs, professionals, and researchers in the Adriatic - Ionian area in the search for new solutions and patents (products, services, business models and technologies) dealing with energy-oriented needs identified in the project. The submitted solutions will undergo a two-step evaluation: national and transnational. The winning solution will be included in the project platform database and the winners will have an opportunity to participate in the matchmaking events within the PoWER project, where they will be able to increase their visibility on the European level and find real business opportunities.

For further information on the Call for Solutions, Manual of the Call and List of Identified Needs, please visit the project platform: http://www.powerports.eu/call-for-solutions

 

 

 

Kontaktirajte nas

Topal Osman Paše 32B,
(preko puta stadiona Grbavica)
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: 00387 33 563 580
Fax: 00387 33 205 725

E-mail: info@ceteor.ba

Testimonials