ceteor

Poziv za "Program za lica koja vrše energijski audit i/ili energijsko certificiranje zgrada sa složenim tehničkim sistemom – Modul 2 za inženjere mašinstva, arhitekture, građevine i elektrotehnike"

C E T E O R  V A S  P O Z I V A  N A

Program za lica koja vrše energijski audit i/ili energijsko certificiranje zgrada sa složenim tehničkim sistemom – Modul 2

za inženjere mašinstva, arhitekture, građevine i elektrotehnike

TERMIN ODRŽAVANJA

za inženjere mašinske struke: 03-06. decembra 2019. god.  -  četverodnevna nastava 10-18h

za inženjere arhitektonske i građevinske struke:  04-06. decembra 2019. god.  -  trodnevna nastava 10-18h

za inženjere elektrotehničke struke:  05-06. decembra 2019. god. -  dvodnevna nastava 10-18h

MJESTO ODRŽAVANJA: SARAJEVO, HOTEL HILLS Sarajevo

Opširnije...

Energijska efikasnost u javnim zgradama u Prištini

CETEOR Sarajevo je uspješno realizovao projekat “Energy Efficiency Refurbishment of Public Buildings in Prishtina” finansiran od strane Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Glavni cilj projekta je uvođenje integralnog sistema podrške za planiranje pouzdanog i pristupačnog programa energijski efikasne sanacije javnih zgrada na području Opštine Priština.

U okviru projekta izrađena je (i) detaljna baza javnih zgrada u vlasništvu Opštine Priština, (ii) pregled trenutnog stanja sa aspekta energijske efikasnosti i mogućih mjera energijske efikasnosti za 50 javnih zgrada te je (iii) predstavljen program investiranja u mjere energijske efikasnosti struktuiran u tri kategorije (kratkoročne, srednjoročne i dugoročne investicije).

Implementacijom predloženog programa ostvaruje se niz koristi za opštinu Priština kao što su povećanje ušteda energije, smanjanje uvoza energije i manji trgovinski deficit, produženje životnoh vijeka saniranih zgrada te smanjenje emisije stakleničkih gasova.

Za slike kliknite OVDJE.

Pred-tenderska prezentacija Projekta sistema daljinskog grijanja u općini Vitez

Pred-tenderska prezentacija Projekta sistema daljinskog grijanja u općini Vitez po modelu javno-privatnog partnerstva je održana 17.09.2019 u Hotelu Central, Vitez. Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) provodi projekt “Regionalni program energijske efikasnosti (REEP)”, koji se finansira iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF-Western Balkans Investment Framework). EBRD u segmentu tehničke suradnje kroz angažman konzorcija CMS/CETEOR/GMC, implementira projekt u Bosni i Hercegovini.

Strateško opredjeljenje Općine Vitez je da se trajno riješi problem grijanja u gradu. Vitez je imao daljinsko grijanje do 1998. godine iz industrijske energane u vlasništvu Vitezit d.o.o. Vitez. Danas na području općine Vitez ne postoji organizovan sistem snabdijevanja toplotnom energijom, pa se zagrijavanje objekata vrši putem individualnih sistema grijanja za svaku zgradu. Cilj ovog projekta je dati prijedlog sistema daljinskog grijanja na biomasu  gradskog područja općine Vitez koji će uz mjere za poboljšanje energijske efikasnosti objekata obuhvaćenih sistemom daljinskog grijanja, osigurati održivost sistema daljinskog grijanja, smanjenje gubitaka i toplotni komfor.

U okviru događaja je konsultantski tim angažiran na pružanju tehničke podrške Općini Vitez, potencijalnim privatnim partnerima predstavio koncept predmetnog projekta, najvažnije uslove iz nacrta ugovora javno-privatnog partnerstva kao što su obaveze i prava stranaka, parametri i rizici, kao i strategiju ugovaranja, te rokove za nadmetanje i provedbu projekta. Također, projekt je bio prezentiran sa tehničkog, ekonomskog, okolinskog i ostalih ključnih aspekata, uključujući strateški plan provedbe kroz sve faze javno-privatnog partnerstva (JPP). Cilj ove prezentacije je bio upoznati sve zainteresirane strane tj. potencijalne privatne partnere sa projektom, uslovima i prijedlozima, prije pripreme tenderske dokumentacije, a prema modelu JPP.

Za sike sa dogažaja kliknite OVDJE.

Pred-tenderska prezentacija Projekta sistema daljinskog grijanja u opštini Teslić

Pred-tenderska prezentacija Projekta sistema daljinskog grijanja u opštini Teslić po modelu javno-privatnog partnerstva je održana 16.09.2019 u hotelu Kardial, Teslić. Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) provodi projekt “Regionalni program energijske efikasnosti (REEP)”, koji se finansira iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF-Western Balkans Investment Framework). EBRD u segmentu tehničke saradnje kroz angažman konzorcija CMS/CETEOR/GMC, implementira projekt u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da Opština Teslić nema uspostavljen sistem daljinskog grijanja, strateško opredjeljenje Opštine je rješavanje problema grijanja gradskog područja opštine. Cilj ovog projekta je dati prijedlog sistema daljinskog grijanja na biomasu gradskog područja opštine Teslić koji će uz mjere za poboljšanje energijske efikasnosti objekata obuhvaćenih sistemom daljinskog grijanja, osigurati održivost sistema daljinskog grijanja, smanjenje gubitaka i toplotni komfor.

U okviru događaja je konsultantski tim, angažiran na pružanju tehničke podrške Opštini Teslić, potencijalnim privatnim partnerima predstavio koncept predmetnog projekta, najvažnije uslove iz nacrta ugovora javno-privatnog partnerstva kao što su obaveze i prava stranaka, parametri i rizici, kao i strategiju ugovaranja, te rokove za nadmetanje i provedbu projekta. Također, projekt je bio prezentiran sa tehničkog, ekonomskog, okolinskog i ostalih ključnih aspekata, uključujući strateški plan provedbe kroz sve faze javno-privatnog partnerstva (JPP). Cilj ove prezentacije je bio upoznati sve zainteresirane strane tj. potencijalne privatne partnere sa projektom, uslovima i prijedlozima, prije pripreme tenderske dokumentacije, a prema modelu JPP.

Za slike sa događaja kliknite OVDJE.

Pred-tenderska prezentacija Projekta sistema daljinskog grijanja u općini Vitez po modelu javno-privatnog partnerstva

Pred-tenderska prezentacija Projekta sistema daljinskog grijanja u općini Vitez

po modelu javno-privatnog partnerstva

 

Vitez,  17.09.2019., 10:00-14:00, Hotel „Central“

 

 Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) provodi projekt “Regionalni program energijske efikasnosti (REEP)”, koji se finansira iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF-Western Balkans Investment Framework). EBRD u segmentu tehničke suradnje kroz angažman konzorcija              CMS/CETEOR/GMC, implementira projekt u Bosni i Hercegovini.

Konsultantski  tim angažiran na pružanju tehničke podrške Općini Vitez će potencijalnim privatnim partnerima prezentirati koncept predmetnog projekta, najvažnije uvjete iz nacrta ugovora javno-privatnog partnerstva kao što su obaveze i prava stranaka, parametri i rizici, kao i strategiju ugovaranja, te rokove za nadmetanje i provedbu projekta.

Cilj ove prezentacije je upoznati sve zaintresirane strane tj potencijalne privatne partnere sa projektom, uvjetima i prijedlozima, prije pripreme tenderske dokumentacije, a prema modelu JPP.

Prezentacija će biti održana u Vitezu, 17.09.2019., 10:00-14:00, u Hotelu Central, prema agendi koja će biti dostavljena u 2. Pozivu.  Informacije o događaju, dostupne su na www.ceteor.ba i  www.opcinavitez.info Kontakt osoba: Leonida Hadžimuratović, voditelj projekta email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ;    tel.: +387 33 563 589.

Iskreno se nadamo Vašem prisustvu, te ukoliko ste zainteresirani prisustvovati ovoj prezentciji, molimo da Vaše učešće potvrdite putem e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , ili na tel.: 033/563 582 ili               fax: 033/205 725, najkasnije do 12.09.2019.

 

Pozivno pismo i letak 

Kontaktirajte nas

Topal Osman Paše 32B,
(preko puta stadiona Grbavica)
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: 00387 33 563 580
Fax: 00387 33 205 725

E-mail: info@ceteor.ba

Testimonials