Osnovna djelatnost Odjela EKO CET je zastupanje i distribucija renomiranih inostranih brendova i njihovih proizvoda iz oblasti zaštite na radu i okoliša, energijske efikasnosti i laboratorijske opreme na tržištu Bosne i Hercegovine.

CETEOR trenutno zastupa tri renomirana brenda:

  • DENIOS AG iz Njemačke – oprema za zaštitu okoliša i zaštitu na radu
  • MADUR iz Poljske – oprema za analizu dimnih gasova
  • SVANTEK iz Poljske – oprema za mjerenje nivoa buke i vibracije

DENIOS je svjetski tržišni lider u oblasti skladištenja opasnih materija, industrijske zaštite okoliša i sigurnosti na radu. DENIOS pruža odlične koristi svojim klijentima – najviši nivo kvalitete proizvoda, brzu dostavu i kompetentnu podršku što ga čini pouzdanim partnerom i dostavljačem rješenja u svim oblastima skladištenja opasnih materija. DENIOS (Denning Industrial Operational Safety) je brzo shvatio značaj zaštite okoliša i svoje proizvode razvijao u tom smjeru u proteklih 35 godina. Sva oprema nastoji minimizirati negativni uticaj na okoliš koje ljudi mogu prouzrokovati. To je politika za koju se DENIOS zalaže u Evropi i diljem Svijeta.

DENIOS posluje u više zemalja Svijeta, te ima svoja predstavništva u 15 zemlja i zapošljava preko 900 uposlenih. DENIOS je specijaliziran za proizvodnju sigurnosnih kontejnera za skladištenje opasnih materija, kao i proizvoda za absorbciju rasutih tekućina (ulja, maziva, boje itd.), te kroz svoj vlastiti proizvodni asortiman i putem svojih stalnih kooperanata DENIOS nudi preko 12.000 artikala iz domene zaštite na radu i zaštite okoliša podijeljenih u 6 osnovnih grupa:

  1. Skladištenje opasnih materija
  2. Rukovanje opasnim materijama
  3. Spremnici / Posude
  4. Sigurnost na radu
  5. Čišćenje i odlaganje
  6. Servisna oprema

CETEOR kroz Odjel EKO CET klijentima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori nudi sva tehnička rješenja iz asortimana firme DENIOS.

MADUR

Centar za ekonomski, tehnološki i okolinski razvoj – CETEOR d.o.o. e postao ekskluzivni zastupnik, distributer i serviser mjerne opreme za analizu dimnih gasova renomiranog svjetskog proizvođača MADUR (www.madur.com).

CETEOR u okviru svoje poslovne jedinice EKO CET zastupa renomirane svjetske proizvođače i njihove proizvode iz oblasti zaštite na radu i okoliša, energijske efikasnosti i laboratorijske opreme na tržištu Bosne i Hercegovine. U kombinaciji sa ostala četiri sektora, CETEOR putem posebne poslovne jedinice nastoji zaokružiti svoje usluge na način da krajnjem kupcu nudi kompletno rješenje.

Kompanija MADUR u okviru svog proizvodnog pogona proizvodi uređaje za automatski i kontinuirani monitoring dimnih gasova iz stacionarnih izvora emisija u zrak. Za potrebe zadovoljenja uslova akreditiranja laboratorija po standardu BAS EN ISO/IEC 17025, izdvajamo analizator dimnih gasova PHOTON II. Ovaj analizator gasova je namijenjen laboratorijima koje vrše provjere emisije u zrak, konsultantskim kompanijama koje se bave zaštitom okoliša, proizvođačima, zastupnicima i serviserima kotlova i gorionika, te naučnim institucijama.