9. Savjetovanje o energetici

„Digitalna transformacija i cirkularna ekonomija za niskokarbonsku budućnost Zapadnog Balkana“ 

Ovo nije samo još jedan događaj o energiji!

 

CETEOR iz sa zadovoljstvom objavljuje 9. Savjetovanje o energetici na temu “Digitalna transformacija i cirkularna ekonomija za niskokarbonsku budućnost Zapadnog Balkana”. Ovaj tradicioinalni dvodnevni događaj, koji CETEOR uspješno organizuje svake dvije godine još od 2007. godine, održat će se u periodu 5. – 6. oktobra 2023. godine u Hotelu Hills u Sarajevu.

Savjetovanje će okupiti zainteresirane osobe iz oblasti energetike, informacionih tehnologija i održivosti, kako bi razmotrili najnovije trendove u digitalizaciji energetskog sektora i primjenu principa cirkularne ekonomije u kreiranju niskokarbonske budućnosti na Zapadnom Balkanu. Globalno priznati govornici će kroz svoja inspirativna izlaganja pružiti drugačiju percepciju održive energije, te ovaj događaj učiniti posebnim u odnosu na sve što smo do sada mogli vidjeti na sličnim konferencijama.

Digitalna transformacija energetskog sektora predstavlja ključnu komponentu u ostvarenju održive budućnosti,  stoga će se ovogodišnje Savjetovanje posebno usredotočiti na digitalizaciju energetskih sistema, pametne mreže i pametne gradove, cirkularnu ekonomiju u energetskom sektoru te mogućnosti finansiranja niskokarbonskog razvoja.

Na 9. Savjetovanju o energetici će biti predstavljeni najbolji primjeri digitalne transformacije energetskog sektora i cirkularne ekonomije iz regije i EU, a sudionici će dobiti priliku za intenzivnu raspravu, razmjenu ideja i uspostavljanje partnerstava s vodećim stručnjacima iz industrije, akademske zajednice i regulatornih tijela. Sudionici će imati priliku za intenzivnu raspravu, razmjenu ideja i uspostavljanje partnerstava s najutjecajnijim akterima u energetici.

Pridružite nam se i budite dio inovativnih promjena koje transformiraju energetski sektor!

CETEOR se zahvaljuje partnerima i sponzorima na podršcu u organizaciji 9. Savjetovanja o energetici:

  • Partneri: USAID, EU Info Centre in BiH i International Finance Corporation (IFC).
  • Glavni sponzor: CMS Reich-Rohrwig Hainz d.o.o.
  • Vodeći sponzori: Lukavac Cement d.o.o., Adriatic Metals BH d.o.o., EFT SE Bileća d.o.o., Mikrokreditna fondacija EKI, Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini.
  • Sponzori:Danfoss Ges.m.b.H Predstavništvo u BiH, Lanaco d.o.o., Partner Mikrokreditna Fondacija, QSS Quality Software Solution d.o.o. , PlusMinus d.o.o. i Porsche d.o.o.
  • Medijski pokrovitelji: Klix.ba, Akta.ba, Poslovni kontakti i Montel Online.

Za sve detaljne informacije o 9. Savjetovanju o energetici, za Agendu za registraciju prisustva ili sponzorstvo, posjetite oficijelnu web stranicu: www.e-council.com