9. Savjetovanje o energetici

 „Digitalna transformacija i cirkularna ekonomija za niskokarbonsku budućnost Zapadnog Balkana“

CETEOR organizuje deveto po redu Savjetovanje o energetici pod nazivom “Digitalna transformacija i cirkularna ekonomija za niskokarbonsku budućnost Zapadnog Balkana”. Savjetovanje ima za cilj da okupi zainteresirane osobe iz oblasti energetike, informacionih tehnologija i održivosti, kako bi razmotrili najnovije trendove u digitalizaciji energetskog sektora i primjenu principa cirkularne ekonomije u kreiranju niskokarbonske budućnosti na Zapadnom Balkanu.

Digitalna transformacija energetskog sektora predstavlja ključnu komponentu u ostvarenju održive budućnosti. U tom smislu,  Savjetovanje će se posebno usredotočiti na:

  • Digitalizaciju energetskih sistema: Razgovarat će se o tome kako digitalne tehnologije, kao što su Internet stvari (engl. Internet of Things – IoT), vještačka inteligencija (engl. Artificial Intelligence – AI) i blockchain, mogu unaprijediti efikasnost, pouzdanost i sigurnost energetskih sistema, te biti podrška proizvodnji i distribuciji energije iz obnovljivih izvora.
  • Pametne mreže i pametne gradove: Razmotriti će se primjena pametnih mreža i pametnih gradova u cilju smanjenja potrošnje energije, poboljšanja energijske efikasnosti i povećanja korištenja obnovljivih izvora energije, te na koji način održivo planiranje urbane mobilnosti može biti korišteno kao alat.
  • Cirkularnu ekonomiju u energetskom sektoru: Istaknut će se značaj primjene principa cirkularne ekonomije u energetskom sektoru i razmotriti najnovije inovativne pristupe poput cirkularnih poslovnih modela primjenjivih u sektoru energijske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, tehnologija za obradu otpada i cirkularne nabavke. Poseban akcenat će biti stavljen na primjenu ovih principa na Zapadnom Balkanu i prilike za razvoj cirkularne ekonomije u regionu.
  • Finansiranje niskokarbonskog razvoja: Pojasnit će se kako održivi principi poput ESG principa (engl. Environmental, Social and Governance – ESG) mogu potaći investiranje u niskokarbonski razvoj, koje su moguće implikacije EU Taksonomije, te na koji način uvođenje CBAM-a (engl. Carbon Border Adjustment Mechanism) i planiranih šema trgovanja emisijama mogu uticati na odluke o investiranju.

Savjetovanje će također ukazati na regulatorne i ekonomske izazove u primjeni digitalnih i cirkularnih rješenja u energetskom sektoru, kao i prilike za razvoj novih poslovnih modela i partnerstava u regionu.

Cilj događaja je predstaviti najbolje prakse i primjere iz regiona i EU, te podstaći stručnjake, industriju i regulatorne organe na intenzivniju saradnju u cilju stvaranja niskokarbonske budućnosti na Zapadnom Balkanu.

 

Datum:            05.-06.10.2023

Lokacija:         Hotel Hills, Sarajevo

Za više informacija: Adna Šovšić Kurešepi  +387 33 563 586, asovsic@ceteor.ba  i Lejla Sahačić  +387 33 563 582, lsahacic@ceteor.ba

 

Sponzoski paketi

Glavni sponzor

10.000 KM

Vodeći sponzor

3.000 KM

Sponzor

1.000 KM

Prezentacija/promo video 15 min Prezentacija/promo video 10 min Prezentacija 5 min
Logo sa linkom na web stranici CETEOR-a Logo sa linkom na web stranici CETEOR-a Logo sa linkom na web stranici CETEOR-a
Tag na drustvenim mrežama Tag na drustvenim mrežama Tag na drustvenim mrežama
Logo na svim materijalima Savjetovanja Logo na svim materijalima Savjetovanja Logo na svim materijalima Savjetovanja
Vlastiti baner na Savjetovanju Vlastiti baner na savjetovanju Vlastiti baner na savjetovanju
Rezervisano VIP mjesto tokom Savjetovanja  Rezervisano VIP mjesto tokom Savjetovanja  Rezervisano VIP mjesto tokom Savjetovanja
Mogućnost ubacivanja vlastitog promo materijala u vrećice Savjetovanja Umetanje vlastitog promo materijala u vrećice Savjetovanja
Spominjanje u svim medijskim istupima organizatora Spominjanje u svim medijskim istupima organizatora
Logo na centralnom mjestu Savjetovanja
Dostavljanje fotografija sa  događaja i liste svih učesnika Savjetovanja (za dalje kontakte)
Dodatne mogućnosti po dogovoru
Mogućnost izlaganja reklamnog materijala (štand) – 10 m2 Mogućnost izlaganja reklamnog materijala (štand) – 5 m2 Mogućnost izlaganja reklamnog materijala (štand) – 2 m2
Prikazivanje promo videa tokom trajanja Savjetovanja
Gratis kotizacije – 6 Gratis kotizacije – 3 Gratis kotizacije – 1

 

Kotizacija

Iznos kotizacije za učesnike 9. Savjetovanja o energetici iznosi 390,00 KM bez PDV.

Za drugog učesnika iz iste organizacije odobravamo popust od 5%, za trećeg 10%, četvrtog 15%, a učešće petog učesnika je GRATIS.

Kotizacija uključuje zvanične materijale događaja, ručkove i osvježenje na pauzama tokom Savjetovanja.

Prijava

Svi zainteresirani učesnici mogu izvršiti online prijavu putem linka:

https://forms.office.com/e/JTYNdVxwar

Sponzorstvo

Sve zainteresirane kompanije ili pojedinci za sponzorisanje 9. Savjetovanja o energetici molimo da se prijave putem on-line prijave: https://forms.office.com/e/Ytj8qPFcc0

PROMO BROŠURA DEVETOG ENERGETSKOG SAVJETOVANJA

„Za sve informacije posjetite oficijelnu stranicu 9. Savjetovanja o energiji: https://www.e-council.com/