CETEOR Sarajevo, putem svoje poslovne jedinice EKO CET, zastupna i distribuira renomirane inostrane brendova i njihove proizvode iz oblasti zaštite na radu i okoliša, energijske efikasnosti i laboratorijske opreme na tržištu Bosne i Hercegovine. Nepropisno korištenje i skladištenje opasnih materija može dovesti u pitanje u prvom planu sigurnost radnika i okoline, a onda i materijalnih dobara, jer nepravilno rukovanje opasnim materijama može dovesti do požara, eksplozija, zagađivanja i sl. U cilju sprječavanja incidentnih situacija potrebno je preventivno i na vrijeme djelovati, te biti spreman za takve situacije na način da se osigura efikasna zaštita okoliša i radnika za čiju sigurnost  je odgovoran poslodavac.

S tim u vezi, CETEOR d.o.o. je u augustu 2017. godine za potrebe kompanije GEOMET d.o.o. Olovo isporučio set proizvoda renomiranog proizvođača DENIOS. Tom prilikom isporučene su polieteilenske tankvane kojim se osigurava njihovo sigurno zbrinjavanje u slučaju isticanja opasnih materija. Isporučeni su također mobilni setovi za hitne intervencije koji u svom sadržaju imaju apsorbente, lična zaštitna sredstva što u kombinaciji sa granulatom osigurava propisno uklanjanje i zbrinjavanje  u slučaju incidenta isticanja opasnih materija na tlo.

Stručni tim poslovne jedinice EKO CET stoji na raspolaganju da svim klijentima pomogne u cilju unaprjeđenja zaštite okoliša i sigurnost na radu, odnosno da se dodatno ublaže ili čak eliminišu mogući negativni uticaji različitih faktora na ljude i okoliš.