U proteklom periodu, UNDP je dao značajan doprinos promociji energijske efikasnosti u Bosni i Hercegovini. Fokus je stavljen na povećanje energijske efikasnosti u javnim objektima širom BiH, što je implementirano kroz 38 infrastrukturnih projekata, te uvođenjem informacionog sistema za upravljanje energijom (EMIS)  u više od 1.000 javnih zgrada. Ove aktivnosti su rezultirale godišnjem smanjenju emisija CO2 za cca 2.200 tona, novčanim uštedama u iznosu od 660.000 USD, kvalitetnijem stanovanju, stvaranju ”zelenih radnih mjesta” i razvijanju svijesti o benefitima energijske efikasnosti. Baziran na višegodišnjem iskustvu u oblasti energijske efikasnosti, kao i vidljivim rezultatima, UNDP sa svojim partnerima na projektu GREEN ECONOMIC DEVELOPMENT (GED), i dalje nastavlja promovisati i raditi na povećanju energijske efkasnosti u javnom sektoru kroz različite projektne aktivnosti, kako na lokalnom, tako i državnom nivou.

Nakon stručne edukacije uspješno realizovane 2014. godine namijenjene profesionalnom osposobljavanju i usavršavanju tehničkih lica koja su se kroz svoje profesionalne pozive orjentirali na aktuelne oblasti energetike (energije, energijske efikasnosti i obnovljive izvore energije), imamo čast obavijestiti Vas da će se isti program sa novim temama, zbog velikog interesa, ponovo upriličiti i ove godine. Aktuelnost ove teme, kao i nedostatak formalnog specijalizovanog usavršavanja inženjera, već je prepoznata od strane sudionika prošlogodišnje edukacije, zbog čega PROGRAM PROFESIONALNOG RAZVOJA INŽENJERA još jedanput otvara svoja vrata javnosti srodnoj s aktuelnim oblastima energijskog sektora.

Organizatorski okvir Programa čine UNDP u partnerstvu sa Federalnim fondom za zaštitu okoliša, ambasadom Švedske u BiH, pod tehničkom asistencijom organizacija CETEOR Sarajevo, CRP Tuzla i Udruženja termoenergetičara BiH. 

Ovim putem pozivamo sva zainteresovana tehnička lica da uzmu učešće na dvodnevnoj stručnoj edukaciji pod nazivom:

 

PROGRAM PROFESIONALNOG RAZVOJA INŽENJERA

 

Bihać, 13. i 14. Oktobar 2015. – Hotel Emporium

Sarajevo, 28. i 29. Oktobar 2015. – Hotel Hollywood

Tuzla, 29. i 30. Oktobar 2015. – Hotel Tuzla

Mostar, 18. i 19. Novembar 2015. – INTERA Tehnološki park 

Program profesionalnog razvoja inženjera probudio je veliki interes među inženjerima svih regija, te visokim ocjenama izrazio zadovoljstvo profesionalno dizajniranom i isporučenom tematskom sadržaju kojem su pored renomiranih domaćih, doprinijeli i regionalni predavači. Na taj način je uspješno postignut cilj ovog programa. Brojni inženjeri mašinske, elektro, građevinske i arhitektonske struke, dobit će iznova priliku da prošire svoja znanja novim dostignućima iz oblasti energijske efikasnosti, energijskog menadžmenta, regulative, tehničkih propisa i relevantnih normi iz navedenih oblasti, te ostvare nove kontakte koji mogu biti od značaja za njihov budući rad.

 

Participacija na edukaciji uslovljena je uplatom naknade u iznosu od 20 KM za podršku radu nedavno osnovanog Udruženja termoenergetičara BiH. Ovom simboličnom naknadom ujedno stičete pravo za članstvo u Udruženju, te ukoliko želite biti član, molimo Vas da pored uplate naknade popunite i pristupnicu za članstvo. Pojedinačna naknada po polazniku (fizička lica) iznosi 20,00 KM, a u slučaju većeg broja učesnika iz iste organizacije, kao pravno lice možete podržati Udruženje naknadom u visini od 100,00 KM. Naknadu možete uplatiti u gotovini prilikom dolaska na edukaciju ili putem računa. Više informacija o Udruženju te upute o uplati navedene naknade putem računa, pronaći ćete na informacionom letku Udruženja koji Vam dostavljamo u prilogu.

Broj učesnika Programa je ograničen, zato Vas molimo da se putem Obrazca za prijavu, uz dostavljanje potvrde/dokaza o uplati naknade za podršku Udruženju, pravovremeno registrujete i to na: 

ekavazovic@ceteor.ba ili fax: 033 205 725.

U prilogu Poziva dostavljamo Agendu Programa, sa tematskim sadržajem i planiranom satnicom[1].

Više informacija o samom Programu, kao i o svim ostalim administrativnim pitanjima, možete dobiti na: 

Kontakt osobe

Samra Prašović, CETEOR Sarajevo

Tel: (033) 563 586

E-mail: sprasovic@ceteor.ba

Ervin Đember, CRP Tuzla

Tel:(035) 255 217

E-mail: ervin@crp.org.ba

PRILOG:

AGENDA

PRIJAVNICA

FLYER

[1] Organizator zadržava pravo izmjene satnice