Nakon uspješno isporučenog Programa profesionanog razvoja inženjera (Održiva gradnja i obnovljivi izvori energije) u Mostaru, Trebinju, Sarajevu i Tuzli; posljednji edukacijski blok namijenjen profesionalnom osposobljavanju i usavršavanju tehničkih lica koji su se kroz svoje profesionalne pozive orjentirali na aktuelne oblasti energetike/energije; energijske efikasnosti i obnovljive izvore energije, upriličen je u Banja Luci (08 i 09. novembra 2016. Hotel Jelena) i Bihaću (09 i 10. novembra 2016. Hotel Emporium), pod tehničkom asistencijom organizacija CETEOR Sarajevo, CRP Tuzla i Udruženja termoenergetičara BiH.

Aktuelnost ove teme, kao i nedostatak formalnog specijalizovanog usavršavanja inženjera, već je prepoznata od strane sudionika prošlogodišnjih edukacija, te je i ovaj put pobudila interes učesnika. Obuci U Banja Luci je prisustvovalo cca 60 inženjera mašinske, elektro, arhitektonske i građevinske struke. Baziran na višegodišnjem iskustvu u oblasti energijske efikasnosti, te vidljivim rezultatima, UNDP sa svojim partnerima na projektu Green Economic Development (GED) i dalje nastavlja promovirati i raditi na povećanju energijske efikasnosti u javnom sektoru kroz različite projektne aktivnosti na lokalnom i državnom nivou.

Organizatorski okvir Programa čine UNDP u partnerstvu sa Federalnim fondom za zaštitu okoliša, Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i ambasadom Švedske u BiH.

Link za slike: https://www.facebook.com/ceteor.sarajevo/posts/1323592077659903