Prema PravilnikuFederalnog ministarstva prostornog uređenja,Pravilnik o uslovima za lica koja vrše energetsko certificiranje objekata (“Službene novine FBiH”, br. 28/10), godišnji Program obveznog  usavršavanja znanja iz energetskog certificiranja i obavljanja energetskih pregleda objekata obavezno pohađaju osobe koje su zaposlene u ovlaštenim pravnim licima koje provode energetske preglede i koje u svojstvu imenovane osobe u ovlaštenom pravnom licu potpisuju izvještaje o energetskim pregledima i energetske certifikate. Pored toga, Program usavršavanja pohađaju i sva fizička lica koja su završila Modul 1 (ovlaštena za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje stambenih i nestambenih objekata sa jednostavnim tehničkim sistemom) i Modul 2 (ovlaštena za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje stambenih i nestambenih objekata sa složenim tehničkim sistemom), kao i ostala lica koja su zainteresirana za sticanje znanja i vještina iz oblasti energetskog certificiranja i energetskih pregleda objekata.

Kako bi polaznicima Programa obaveznog usavršavanja obezbjedili što adekvatniju edukaciju, te ih uspješno osposobili za potrebne kompetencije, za predavače smo odabrali iskusne stručnjake i naučne radnike iz predmetnih oblasti.

Nakon pohađanja Programa usavršavanja, Nosioc Programa osposobljavanja i usavršavanja (CETEOR d.o.o.) izdaje Uvjerenje o učestvovanju na Programu usavršavanja. Uvjerenje se dostavlja FMPU kao dokaz o ispunjavanju obaveza pravnog lica u pogledu obaveznog pohađanja Programa usavršavanja.

Više informacija o Programu stručnog osposobljavanja i usavršavanja, planiranim terminima održavanja i ostalim uslovima možete dobiti na:

Kontakt osoba: MSc. Džana JUSUFOVIĆ, dipl.ing.arh. Tel: (033) 56 35 88, Fax: (033) 205 725 certificiranje@ceteor.ba Ova e-mail adresa je zašticena od spam botova, morate imati ukljucen Javascript da bi je vidjeli    

AGENDA programa blagovremeno će biti dostavljena svim registrovanim učesnicima.

POZIV

PRIJAVNICA