Grad Sarajevo učestvuje u implementaciji projekta TRIBUTE zajedno sa Podgoricom, Novim Sadom, Zagrebom, Patrasom, Milanom, Mariborom i Ljubljanom.

Grad Novi Sad, kao jedan od IPA partnera TRIBUTE projekta, 28. i 29. jula bio je domaćin 4. sastanka Upravnog odbora koji je organizovan zajedno sa 1. sastankom Transnacionalne mreže stakeholdera

Zbog COVID-19, ovo je bila prva prilika od početka projekta da se organizuje sastanak uživo.
Međutim, projektni partneri su se ponovo sastali 6. septembra u Milanu na 2. sastanku TRIBUTE Transnacionalne mreže Stakeholdera, organizovanom u okviru 50. Evropske konferencije o transportu (ETC 2022) koja se održala od 7. do 9. septembra 2022. u prostorijama Kampusa Politecnico di Milano.
Projektni partneri iz Polimija, Milana, Maribora, Patrasa, Sarajeva i Zagreba imali su priliku predstaviti preliminarne rezultate projekta i tekuće aktivnosti vrlo širokoj publici, uključujući stručnjake iz oblasti transporta i predstavnike javnih tijela.
Dogovoreno je da će living labs i rezultati pilot akcija biti uključeni u posebno izdanje na temu „Inovativna i održiva rješenja urbane mobilnosti u gradovima Jadransko-jonske regije“, za koje se očekuje da će biti objavljeno u časopisu „ Sustainability “.
Projekat ulazi u posljednje mjesece implementacije i pred projektnim timom je još puno posla.