U sklopu projekata EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, uz finansijsku podršku Evropske unije i Savezne Republike Njemačke, se vrši analiza cirkularnosti i resursne valorizacije mikro, malih i srednjih preduzeća u sektorima poljoprivrede, prehrambene industrije, metalne industrije i proizvodnje namještaja u BiH. U okviru istraživanja organizujemo besplatan webinar na temu „Primjena cirkularnih rješenja za unaprijeđenje poslovanja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, sektoru namještaja i sektoru obrade metala“. Sadržaj istraživanja isključiva je odgovornost programa Ujedinjenih nacija i nužno ne odražava stanovišta Evropske unije ili Savezne Republike Njemačke.

Cilj ovog webinara je pružiti uvid u to kako primjena cirkularnih rješenja može doprinijeti unaprijeđenju poslovanja u ovim sektorima, kao i predstaviti primjere dobre prakse, izazove i prilike za razvoj cirkularne ekonomije.

Webinar će se održati u virtualnom formatu putem Zoom-a u terminu 20.02.2023. godine od 11:00 – 12:30.

Učešće na webinaru je besplatno uz uslov da kompanija popuni upitnik dostupan na linku u nastavku. Nakon što popunite upitnik, dobit ćete link za pohađanje webinara.

Link za upitnik: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfN9Haz3ZumVud0y9no_zhoz6bxX46cWPGQdRpqFRMHqc29pA/viewform?usp=send_form

Agenda:

  1. Uvod u cirkularnu ekonomiju i njene principe.
  2. Primjena cirkularnih rješenja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru – iskustva, izazovi i prilike.
  3. Primjena cirkularnih rješenja u sektoru namještaja – iskustva, izazovi i prilike.
  4. Primjena cirkularnih rješenja u sektoru obrade metala – iskustva, izazovi i prilike.
  5. Diskusija: kako dalje razvijati cirkularne rješenja u ovim sektorima.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili želite dodatne informacije, molimo Vas da nas kontaktirate na asovsic@ceteor.ba.